/

 

 

Gaia - opstellingen 

 

Het leven lijkt soms een labyrint van losse paden waarbij ons vaak het overzicht wordt ontnomen. Het gaat om levensvragen, om zingeving, regelmatige botsingen met je partner of op je werk. Een andere keer gaat het om terugkerende fysieke klachten, zoals constante vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, stijfheid, spanning, pijn, druk op de borst of de maag, druk op de schouders of pijn in de rug. Ook steken soms emoties de kop op, zoals gevoelens van eenzaamheid of verdriet, driftbuien, depressiviteit of neerslachtigheid, onlustgevoelens, niet op gang kunnen komen, het gevoel vast te zitten.
Het lijken allemaal losse fragmenten zonder samenhang.   

 

OPSTELLINGEN 

Veelal zijn onze problemen verbonden met ingrijpende gebeurtenissen uit onze jeugd, met onze ouders of zelfs nog generaties daarvoor.  We hebben ermee leren omgaan, er iets slims op bedacht, maar het voor onszelf niet opgelost. Daardoor worden we in het dagelijkse leven getriggerd, zonder te weten wat er nu eigenlijk aan de hand is. We raken erover in verwarring en stoppen het direct weer weg. De confrontatie met wat we vroeger hebben meegemaakt of uit eerdere generaties met ons meedragen is vaak te groot. Dat maakt dat wij daar verre van willen blijven totdat het in ons dagelijks leven te zwaar wordt. Dan kunnen er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan.
Opstellingen helpen om het labyrint toegankelijk te maken en de losse fragmenten met elkaar in verbinding te brengen.  Dan ontstaat er samenhang, overzicht en helderheid. We kunnen door de bomen het bos weer zien. Het onzichtbare is als het ware zichtbaar gemaakt. Er ontstaat meer bewustzijn en lichtheid, zodat het oude kan helen. Dat geeft inzicht, bewustzijn en maakt dat we ons beter gaan voelen. We komen meer in balans en de verbondenheid met de aardse werkelijkheid kan weer worden ervaren en gevoeld. 
Soms is er voor of na een opstelling wat extra ondersteuning nodig. Er zijn bijvoorbeeld inzichten en er is bewustzijn, maar hoe kun je die nu in je dagelijks leven integreren? Dan is het raadzaam om enkele individuele coaching-sessies te doen.

SOORTEN OPSTELLINGEN

In opstellingen worden de ervaren klachten, remmingen of blokkades door representanten plaatsvervangend neergezet. Afhankelijk van de ervaringen van de cliënt met opstellingen, worden diverse methodieken gehanteerd. Wij begeleiden diverse soorten opstellingen zoals: 


  • opstellingen met groepen 
  • familieopstellingen 
  • team- en organisatieopstellingen 
  • loopbaanopstellingen
  • lichaamsopstellingen (symptoomopstellingen) 
  • probleemopstellingen