/

OPSTELLINGEN

Opstellingen


Veelal zijn onze problemen verbonden met ingrijpende gebeurtenissen uit onze jeugd, met onze ouders of zelfs nog van generaties daarvoor. We hebben ermee leren omgaan, er iets slims op bedacht, maar het voor onszelf niet opgelost. Daardoor worden we in het dagelijkse leven getriggerd, zonder te weten wat er nu eigenlijk aan de hand is. We raken erover in verwarring en stoppen het direct weer weg. De confrontatie met wat we vroeger hebben meegemaakt of uit eerdere generaties met ons meedragen is vaak te groot. Dat maakt dat wij daar verre van willen blijven totdat het in ons dagelijks leven te zwaar wordt. Dan kunnen er lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan.


Opstellingen helpen om het labyrint toegankelijk te maken en de losse fragmenten met elkaar in verbinding te brengen. Dan ontstaat er samenhang, overzicht en helderheid. We kunnen door de bomen het bos weer zien. Het onzichtbare is als het ware zichtbaar gemaakt. Er ontstaat meer bewustzijn en lichtheid, zodat het oude kan helen. Dat maakt dat we ons beter gaan voelen. We komen meer in balans en de verbondenheid met de dagelijkse werkelijkheid kan weer worden ervaren, gevoeld en geleefd.


In opstellingen worden de ervaren klachten, remmingen of blokkades door representanten plaatsvervangend neergezet. Afhankelijk van de ervaringen van de cli├źnt met opstellingen, worden diverse methodieken gehanteerd.


Coaching


Over het algemeen is het raadzaam een opstelling op te nemen binnen een coachtraject. Op die manier kan eerst aan voorliggende ballast worden gewerkt, waardoor een juiste timing ontstaat voor het laten plaatsvinden van de opstelling. Achteraf kunnen de nieuw verkregen inzichten beter worden geïntegreerd en tot meer verdieping leiden.


Mocht een coachtraject niet aan de orde zijn dan is er soms voor of na een opstelling wat extra ondersteuning nodig. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe inzichten en er is meer bewustzijn, maar hoe kun je die nu in je dagelijks leven integreren? Dan is het raadzaam om enkele individuele coachingsessies te doen.


Bij Eva en Simon kun je zowel terecht voor een coachtraject, alsook voor individuele coachingsessies.